Bov CC`s historie

Bov Cykle Club blev stiftet 23. september 1976

Bov CC`s historie startede i 1976. Carlo Martensen, som var flyttet til byen året før, stiftede klubben. Carlo Martensen var kommet fra en by hvor hans piger havde kørt i en cykelklub, og nu syntes han at Padborg trængte til en cykelklub. Klubben blev startet på et spinkelt grundlag, men fik hurtigt fat i byen borgere og en lille, men velfungerende klub var oppe at stå.

I 1996 havde klubben 20 års jubilæum og udgav et jubilæumsskrift. Det har vi her brugt til at fortælle om klubbens første 20 år.

Bov CC som havde Kollund Møbler som sponsor, udviklede sig og de blå og senere de røde cykeltrøjer blev genkendt i hverdagen. Resultaterne var få, men lysten hos de unge var enorm og efterhånden som rytterne samlede erfaringer begyndte præmierne også at dukke op.

I starten af 80`erne begyndte klubben virkelig at udvikle sig. Der kom nye ryttere til, som hurtigt fandt tråddet og tog fat sammen med de lidt mere erfarne. Nye forældre med nye ideer. Trænerne kom på kursus om træningslære og massage. Der blev lagt mange frivillige timer i cykelklubben og i løbet af få år gav det meget fine resultater. Rytterne i seniorklassen begyndte at komme hjem med flere og flere præmier, ligesom drenge- og pigerytterne vandt flotte præmier.

Fra 1986 var der næsten 1., 2., 3. pladser med hjem hver weekend, og det blev ikke ringere med årerne. I 1987 og 1988 fik klubben en uofficiel Nordisk Mester med hjem fra Sverige, i form af Lars Petersen. Men også andre ryttere som Gert Thomsen, Søren Riis, Rune Petersen og Britta Wedel levere flotte resultater til klubben. Navnlig Britta, som stort set vandt hver weekend, gjorde det godt. Siden gik det slag i slag for klubben. Bov CC havde senere i 90`erne haft utallige gode ryttere, tænk bare på Ole Hansen og en Michael Pedersen. Klubbens gode resultater gennem årerne har også bevirket at klubben har fået nogle gode sponsorer og fået god støtte af byens erhvervsliv.

Bov CC rytteren Rune Petersen nævnte i et 20 års jubilæumsbrev til Bov CC enkelte ryttere, som Henning og Gert Hansen, der var med helt fra klubbens spæde start i 1976, Per Heide Jørgensen, manden medenestående sprintertalent. Søren Riis, sejtrækkeren. Britta Wedel, der har slået samtlige de ryttere, der i dag dominere dameklassen herhjemme. Gert og Maj-Britt Thomsen, temperamentsfulde ryttere, der i en god sidevind kunne bringe enhver i problemer. Thomas Larsen, der på rekordtid kørte sig fra begynder klassen til A-klassen, og blev klubbens første A-rytter. Bjarke Nielsen, den ukuelige vilje og alle disse rytteres forældre, der uden undtagelse lagde et stort arbejde i klubben og gjorde det muligt for os ryttere…..

I en årrække var der sidst i marts sæsonstart på klubbens træningslejr i Sønderhav hvor vi boede på I.P Nielsen hjem. Det kunne være koldt og med vådt cykeltøj, lange træningsture, der nådesløst afslørede, hvem der havde været for sent ude med sæsonforberedelserne, kolde brusebade. Enorme mængde mad, tilberedt af rytternes mødre. Og ikke mindst kaos, råhygge, pjat og afslutning på sovesalene, før kroppen efter dagens slid krævede søvn. Nåååh ja, oprydning og rengøring søndag eftermiddag.

Motionsafdelingen.

Der var også en en motionsafdelingen i Bov CC og den har lige så mange år på bagen som Eliteafdelingen. Mange af ungdomsrytternes forældre kunne også godt tænke sig at cykle, men kun for motionens skyld og derfor blev der også mulighed for forældrene at prøve sig lidt frem i klubben. Der var få der hang ved længere tid, men en af de udholdende var Ole P. Christensen, der var yderst aktiv inden for klubbens motionsafdeling og var i en lang årrække formand for afdelingen. I løbet af årerne frem mod 1996 som vi her beskriver, har det været lidt op og ned med antallet af motionister i Bov CC, men i de senere år ( frem mod 1996) er afdelingen blev stor. Motionsafdelingen som kører på almindelige cykler mødes 2 gange om ugen i sommersæsonen, hvor de cykler ud i den sønderjyske natur, hvor de nyder vejret og hinandens selskab, – her kan alle være med…..

Den mangeårige formand Ole P. Christensen lånte en racercykel af klubbens stifter Carlo Martensen, og det fik ham senere til at køre mange motionsløb, rigtig mange og lange løb. For at nævne 11 gange “Sjælland Rundt” på 315 km, “Den store Styrkeprøve” 3 gange 540 km, fra Trondheim til Oslo i Norge, og hvor turen gik over Dovrefjell, hvis højeste punkt er knap 2300 m.o.h. Det kunne være en kold og blæsende tur, samt “Vättern Rundan” i Sverige på 300 km 4 gange. Det er der ingen i klubben der tilnærmelsesvis har gjort. Det var en særdeles aktiv motionsformand.

Dette var en kort gennemgang af Bov CC`s første 20 år.

Der fortsættes fra 1996 frem til i dag, men der skal først laves en del “research” det kan godt tage lidt tid….